Eerste Heijmans ONE’s geplaatst in Weert

18 mei 2016

Vandaag en morgen worden de eerste tien Heijmans ONE woningen geplaatst in Weert. Voor woningcorporatie Wonen Limburg worden de komende tijd in totaal dertig Heijmans ONE’s geplaatst. De corporatie stelt de verplaatsbare woningen tijdelijk beschikbaar aan mensen die voor een korte periode een woning nodig hebben. Hiermee wordt de huidige, tijdelijke druk op de woningmarkt verlicht.

Tijdelijke huisvesting

Wonen Limburg zet op dit moment op diverse plekken in Limburg in op tijdelijke huisvesting. Op dit moment is er namelijk nog veel vraag naar sociale huurwoningen. De corporatie is zich er echter van bewust dat de vraag in de toekomst gaat veranderen. Ger Peeters, bestuurder van Wonen Limburg: “Dat betekent dat we voorzichtig moeten zijn met wat we op de traditionele manier aan woningen bouwen. Bovendien duren die trajecten veel langer. We willen nu direct woningen toevoegen, om aan de vraag van nu te kunnen voldoen. Daarom plaatsen we dus op diverse plekken in Limburg tijdelijke, flexibele woonruimte. Waaronder 30 stuks in Weert.”

Verrassend ruim

De eerste tien woningen komen aan de Langeniusstraat in Weert. Vanaf begin juni kunnen de eerste bewoners hun intrek nemen. De andere woningen komen aan de Marinusstraat en Heuvelweg. Alle 30 Heijmans ONE woningen zijn bedoeld voor één- en tweepersoonshuishoudens. Het huis, mede ontworpen door Moodbuilders, is slim ingedeeld en oogt verrassend ruim. Op de begane grond is een woonkamer met vide, keuken en badkamer. Boven bevindt zich een aparte slaapkamer. Bovendien zijn de woningen zeer energiezuinig.

Heijmans-ONE-final-2.jpg

De woningen worden verhuurd via ‘loting’ en ‘direct te huur’. De maximale huurtermijn bedraagt twee jaar. De huurprijs van de woningen is € 587 per maand.