Drinkwater Kousrelining genomineerd voor InfraTech Innovatieprijs

12 december 2014, 09:40

De innovatie Drinkwater Kousrelining van Heijmans is genomineerd voor de InfraTech Innovatieprijs 2015 in de categoriën 'Toegepaste innovatie' en de 'Halftime award'. Het consortium bestaande uit DSM, Insituform, Waverail en Heijmans heeft in de afgelopen jaren in nauwe samenwerking met drinkwaterbedrijf WML aan een techniek gewerkt die antwoord biedt aan de grote saneringsopgave die de komende jaren in de drinkwatersector zal plaatsvinden. Op 9 december werd in Sittard, voor het eerst in Nederland, een deel van het bestaande waterleidingnet van binnenuit gesaneerd met deze innovatieve kousmethode. De bestaande leiding hieft niet te worden opgegraven. Eventuele saneringsoverlast voor verkeer en omgeving wordt zo geminimaliseerd.

Cobouw Publieksprijs

Naast de nominatie voor de InfraTech Innovatieprijs maakt Drinkwater Kousrelining samen met drie andere innovaties kans op de Cobouw Publieksprijs. Ook jij kunt de uitslag daarvan bepalen door je stem door te geven aan Cobouw. Stemmen kan tot woensdag 7 januari aanstaande!

Op deze innovaties kun je stemmen:

Nr. 13: Taludloze lichtgewicht A4all trambaan

Infratech-A4all.jpg

De manier waarop de trambaan is gebouwd is een primeur voor Nederland. De lichtgewicht trambaanophoging is gerealiseerd door het toepassen van taludloos gestapelde EPS-blokken (Expanded PolyStyrene) met verticale zijkanten.

Nr. 16: Composieten sluisdeuren, Wilhelminakanaal Tilburg

Composiet-Sluisdeur.jpg

De nieuwe sluis III in het Wilhelminakanaal in Tilburg krijgt medio 2015 de grootste sluisdeuren van vezelversterkte kunststof (composiet) ter wereld.

Nr. 19: Brainjoint

3 opbouw brainjoint versie2.jpg

De Brainjoint biedt een stil, naadloos alternatief voor de harde of bitumineuze voegovergang.

Nr. 20: Drinkwater Kousrelining

© evertkn.nl_MG_6591-1600.jpg

Drinkwaterleidingen kunnen zonder graven worden vervangen met drinkwater kousrelining van Heijmans, Insituform, DSM en Waverail.

Je kunt jouw stem uitbrengen door je favoriete innovatie te mailen naar cobouwpublieksprijs@gmail.com onder vermelding van de titel, bijvoorbeeld "Brainjoint - Heijmans". Stemmen kan tot 7 januari 2015. Meer informatie over de innovaties én de publieksprijs vind je hier.

De uitslag van beide prijzen wordt bekend gemaakt tijdens de 11e editie van InfraTech op woensdag 21 januari 2015 in Ahoy Rotterdam.