Doorontwikkeling Heijmans ONE gereed

8 september 2015

Van Europa, Amerika tot Azië is de Heijmans ONE inmiddels uitgegroeid tot een bekendheid op het gebied van design en huisvesting. Samen met Carmen Felix, woonambassadeur van de Heijmans ONE, hebben we aandacht gevraagd voor de jonge professionals, waarvoor Heijmans ONE in het leven is geroepen. Met de feedback van Carmen zijn we terug ons hok in gegaan om de Heijmans ONE verder te verbeteren.

Duurzamer en comfortabeler

De belangrijkste aanpassing zit in de houtbouwconstructie en de installaties. De warmte in de woning werd onvoldoende behouden. Er is nu gekozen voor een constructie die beter is geïsoleerd en meer luchtdicht is. De Heijmans ONE blijft van binnen op dezelfde wijze bekleed met hout. De houten bekleding op de buitengevel maakt plaats voor een staalbeplating, omdat dat onderhoudsvriendelijker is.

Heijmans-ONE-final-1.jpg

De vernieuwde uitstraling van de Heijmans ONE. De houten bekleding op de buitengevel maakt plaats voor een staalbeplating en het zonnedak maakt plaats voor zonnepanelen. Voor een betere ventilatie zijn er aanpassingen in het kozijn doorgevoerd.

Het installatieconcept is duurzamer geworden. Mede door de toepassing van infraroodpanelen i.p.v. elektrische kachels en slimme oplossingen voor warm tapwater. De voor- en achtergevel van de woning blijven van hout. Overall blijft de woning zijn huidige uitstraling behouden. Aan het ontwerp en de indeling van de woning is niets veranderd. Heijmans gaat komende maand van start met de bouw van de nieuwe modelwoning. Onze focus in 2015 ligt op de verkoop van de Heijmans ONE aan woningbouwcorporaties, beleggers en investeerders.

Heijmans ONE in Breda

Na een verblijf in Amsterdam staat één van de twee Heijmans ONE's nu tijdelijk in Breda. De gemeente Breda heeft Nina Lenting uitgenodigd om de Heijmans ONE in Breda tot medio oktober te bewonen. Nina is 23 jaar en komt uit Heeze. Als recent afgestudeerd Ruimtelijk Ontwerper doet zij werkervaring op bij de gemeente Breda. De Heijmans ONE verblijft tijdelijk in de binnenstad van Breda om daar te laten zien dat er bijzondere initiatieven zijn voor tijdelijke huisvesting.

Nina: "Toen ik hoorde dat de ONE hier in Breda zou komen heb ik mij meteen als proefbewoner opgegeven. Een creatief, verplaatsbaar huis, midden in de binnenstad, ideaal! Voor het eerst binnen in de Heijmans ONE was ik direct onder de indruk. Mooi, slim ingericht, nog veel ruimer dan verwacht door het hoge plafond en een gezellige sfeer. Inmiddels woon ik een week in de ONE en voelde me na de eerste nacht al helemaal thuis. “

Antwoord

De Heijmans ONE laat zien dat met een mooi product en het denken in tijdelijke concepten de markt in beweging kan blijven. Het verplaatsbare, eenpersoonshuis van Heijmans staat voor in elk geval tot eind oktober op een prominente plek in de binnenstad van Breda aan de Chassé Promenade. Naast een antwoord op de veranderende vraag van de woningmarkt, is de Heijmans ONE ook een antwoord voor tijdelijk ongebruikte terreinen in de stad.