Amsterdam Data Tower geopend

Uitbreiding van het AMS1 datacentrum op het Amsterdam Science Park

15 september 2016

De Data Tower in Amsterdam van Digital Realty, leverancier van datacenter-, colocatie- en interconnectie-oplossingen, is geopend en volledig operationeel. Digital Realty nam de Amsterdam Data Tower afgelopen juli van TelecityGroup over. De toren is onderdeel van de eerste fase van de herontwikkeling en uitbreiding van het AMS1 datacentrum op het Amsterdam Science Park. Heijmans heeft zorg gedragen voor de fit-out van de werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties in de Amsterdam Data Tower.

De Amsterdam Data Tower is 72 meter hoog en beschikt over een data-ruimte van 5000m2. Het gebouw heeft verdiepingshoogtes van 5,4 meter en is voorzien van een WKO-installatie. De faciliteit is ontworpen en gebouwd op basis van de nieuwste technologieën. Het biedt klanten een naadloze en efficiënte toegang tot meer dan 150 netwerkhubs, waaronder Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX, de grootste transport hub ter wereld) en Neutral Internet Exchange (NL-ix).

header-2.jpg

“De Amsterdam Data Tower is een faciliteit van hoge kwaliteit die voorziet in de huidige en toekomstige connectiviteitsbehoeften van onze klanten”, zegt A. William Stein, Chief Executive Officer van Digital Realty. “De toren bevindt zich in het hart van de digitale economie en maakt het mogelijk om connectiviteitsdiensten te bieden die worden ondersteund door engineers en infrastructuurprofessionals van Digital Realty.” De migratie van datacenterklanten van AMS1 naar de Amsterdam Data Tower is op dit moment aan de gang en zal waarschijnlijk aan het eind van het volgend jaar zijn voltooid.