Heijmans bouwt mee aan nieuwe rechtbank Amsterdam

14 april 2016, 11:16

Heijmans maakt deel uit van het consortium New Amsterdam Court House (NACH) dat het project rechtbank Amsterdam gaat uitvoeren. Het Rijksvastgoedbedrijf heeft het consortium voorlopig geselecteerd voor deze publiek private samenwerking (pps). Heijmans krijgt na contract close een aandeel in de realisatie en de exploitatie. Het DBFMO-project heeft een omvang van € 235 miljoen (inclusief 30 jaar beheer en onderhoud). De definitieve gunning van het project is voorzien op 10 mei 2016.

NACH_exterior_frontal_no head.jpg

De nieuwe Rechtbank Amsterdam wordt gebouwd op de huidige locatie van de Rechtbank aan de Zuidas in Amsterdam.

Ontwerp, realisatie en exploitatie

Voor de uitvoering van het project wordt een projectvennootschap opgericht met Macquarie Capital als enig aandeelhouder. Heijmans vormt samen met Facilicom de combinatie die de rechtbank ontwerpt, realiseert en exploiteert.

Naar verwachting starten de sloopwerkzaamheden voor de nieuwe rechtbank aan de Zuidas in Amsterdam begin 2017 en vindt de ingebruikname in november 2020 plaats. Na de ingebruikname van het gebouw start de exploitatieperiode van 30 jaar.

Consortium NACH

Het consortium NACH is een samenwerkingsverband tussen Macquarie Capital, Heijmans, Facilicom, ABT, DVP, KAAN Architecten, BiUM en Bouwbedrijf M.J. de Nijs & Zonen. Het consortium heeft Macquarie Capital Europe Limited aangesteld als Financieel Adviseur.