Commerciële ruimte Fenixloods I Rotterdam verkocht

31 januari 2017

Heijmans heeft een deel van het project Fenixloods I in Rotterdam verkocht aan belegger APF International. Het gaat om circa 6.000 vierkante meter aan commerciële ruimte op de begane grond en eerste verdieping van de voormalige loods. Naar verwachting wordt het project in 2018 opgeleverd. Met de verkoop is een bedrag van bijna 12 miljoen euro gemoeid.

In het deel dat verkocht is aan APF International, is 4.000 vierkante meter bestemd voor een cultureel cluster dat bestaat uit jeugdcircus Circus Rotjeknor, internationale kunstvakhogeschool Codarts en het internationaal vermaarde dansgezelschap Conny Janssen Danst. Op dit moment is het culturele cluster al langjarig verhuurd aan de gemeente Rotterdam voor een periode van 15 jaar. De overige 2.000 vierkante meter is bestemd voor commerciële ruimtes.

fenixlofts_fenixloodsen_Rotterdam_8.jpg

Over de Fenixloodsen

De ruim 100 jaar oude Fenixloodsen liggen tussen de Rijnhaven, de Rijnhavenbrug en Veerlaan en kennen een zeer bewogen geschiedenis. Vroeger werden deze loodsen gebruikt als opslag voor bagage van pioniers die via de Holland-Amerika Lijn naar Amerika emigreerden.

In en op Fenixloods I worden in totaal 212 woningen gerealiseerd, waarvan 78 vrije sector huurwoningen en 134 koopwoningen. De huurappartementen werden al eerder verkocht aan Syntrus Achmea en de koopappartementen zijn bijna allemaal verkocht.

Heijmans startte eind 2015 met de bouw en transformatie van Fenixloods I.