Bouw De Kyker in Breda van start

Heijmans en Dura Vermeer realiseren in de gemeente Breda nieuwbouwproject De Kyker

28 november 2016

De Kyker is een 10 verdiepingen tellend wooncomplex bestaande uit 85 koopappartementen. Het is gelegen op de oude locatie van Ruttchen, op de hoek Zorgvliet- en Zwijnsbergenstraat. Het gebouw wordt in het verlengde geplaatst van de bestaande (hoog)bouw en sluit naadloos aan op de overige bebouwing. Het gebouw is ontwikkeld door Heijmans, wordt gebouwd door Dura Vermeer en zal naar verwachting in 2018 worden overgedragen aan de bewoners.

Feestelijke aftrap

De start van de bouw werd onlangs gemarkeerd door een feestelijke bijeenkomst met kopers en betrokken partners van het project. Zo werd de geschiedenis van de plek via een lasershow op spectaculaire wijze in beeld gebracht. De gemeente Breda is erg tevreden met de komst van de Kyker.

Wethouder Alfred Arbouw, portefeuillehouder stedelijke ontwikkeling, feliciteerde de kopers met hun nieuwe toekomstige woning. Ook sprak hij lof uit voor het ontwerp en de inzet op duurzaamheid en energiezuinige maatregelen, door bijvoorbeeld het gebruik van een groot aantal zonnepanelen.

IMG_0243_resize.jpg

Met een druk op de knop startten v.l.n.r. Harwil de Jonge (directeur Heijmans), wethouder Arbouw en Martin Beukeboom (directeur Dura Vermeer) de indrukwekkende lasershow.

IMG_0251_resize.jpg

De appartementen variëren in oppervlakte van 80 tot 214 m2. Het aanbod van verschillende woningtypen en prijsklassen maakt dat het project bijdraagt aan een gezonde mix van woondoelgroepen in dit deel van de stad.

Harwil de Jonge, directeur Heijmans Vastgoed, voegde er aan toe dat bijna alle appartementen zijn verkocht. De kopers werden bedankt voor hun vertrouwen en de inspraak gedurende het ontwikkeltraject.

2_HR1.jpg

Perfecte locatie

Bewoners hebben, met de strategisch gelegen ligging van het complex, alles wat ze nodig hebben. Ontspanning in en uitzicht op de bossen, akkers en weilanden, sportvelden en oude kloosters. Terwijl aan de andere kant van De Kyker het centrum van Breda met noodzakelijke voorzieningen, winkeltjes en terrassen lonkt.

Het zien en verbinden van bestaande culturele en maatschappelijke waarden aan een woonplek is typerend voor de ambitie van Heijmans. De ontwikkeling van De Kyker is hier een mooi voorbeeld van.

Bekijk De Kyker