Bouw van 620 woningen in Den Haag stap verder

8 juni 2016

Heijmans, Duitse belegger Patrizia en de Gemeente Den Haag ondertekenen vandaag, 8 juni 2016, een raamovereenkomst voor de ontwikkeling en bouw van zo'n 620 woningen aan de Leyweg, nabij het HagaZiekenhuis in Den Haag. Daarmee zetten de partners een volgende stap in deze ontwikkeling, die in oktober 2015 al werd ingezet met een intentieovereenkomst.

Den Haag groeit en er is behoefte aan meer woningen van hoge kwaliteit waar mensen van alle leeftijden kunnen wonen. Dit project - met een divers woningaanbod en centrale ligging vlakbij alle zorgvoorzieningen - is een antwoord op deze vraag.

Heijmans-Patrizia-Den-Haag-Leyweg-Hagaziekenhuis-2.jpg
Haga-Den-Haag.jpg

Het gebied naast het HagaZiekenhuis waar de nieuwe woningen en voorzieningen gebouwd worden.

De raamovereenkomst omvat de ontwikkeling en bouw van zo’n 620 woningen – eengezinswoningen en appartementen - waarvan 30% sociaal, 35% koop en 35% vrije sector huurwoningen. In het plan is daarnaast de realisatie van circa 2.000 m² commerciële ruimte opgenomen, alsmede een grote parkeergarage die onder andere in de parkeerbehoefte van het nabij gelegen HagaZiekenhuis voorziet. Heijmans is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en realisatie van het vastgoed, waarvoor behalve de vastgoed- en woningbouwexpertise, ook de civiele discipline van Heijmans wordt betrokken. Ook wordt de openbare ruimte in en rondom het plan volledig vernieuwd en verbeterd onder verantwoordelijkheid van de gemeente. Fakton Capital is als adviseur bij het traject betrokken.

De gemeente start na de zomer met het bouwrijp maken van de diverse deelgebieden. De planning is dat in het eerste kwartaal van 2017 gestart kan worden met de bouw. Oplevering van de laatste woningen vindt naar verwachting in 2021 plaats.

De overeenkomst wordt vandaag, woensdag 8 juni 2016 om 13.45 uur, tijdens de PROVADA vastgoedbeurs getekend op de Heijmans stand.