Bouw onderdoorgang Trade Port Noord Venlo van start

25 juli 2016

Heijmans en ProRail zijn deze maand gestart met de voorbereidingen voor de aanleg van een nieuwe fiets- en voetgangerstunnel in opdracht van Trade Port Noord in Venlo. De nieuwe onderdoorgang vervangt de overweg aan de Heierhoevenweg en verbindt Trade Port Noord en Trade Port West met elkaar.

Fietsers en voetgangers maken nu gebruik van de overgang bij de Heierhoevenweg, maar door de aanleg van een railterminal kan deze oversteek niet langer worden gehanteerd. De overweg wordt daarom vervangen door een nieuwe fiets- en voetgangerstunnel; de meeste veilige en betrouwbare manier waarop trein- en wegverkeer elkaar kunnen kruisen.

Trade-Port-Noord-tunnel-Heijmans-1.jpg

De nieuwe onderdoorgang vervangt de overweg aan de Heierhoevenweg en verbindt Trade Port Noord en Trade Port West met elkaar.

Start aanleg

ProRail en Heijmans starten deze maand in opdracht van Trade Port Noord met de voorbereidende werkzaamheden en verwachten begin volgend jaar met de bouw te kunnen starten. Een deel van de tunnel zal worden voorgebouwd op locatie en in april 2017 tussen het spoor worden geschoven. Daarna wordt de tunnel verder afgebouwd. Als alles verloopt volgens planning wordt de tunnel in het najaar van 2017 geopend.

Tunnelalliantie

De onderdoorgang in Venlo is het eerste project dat wordt gerealiseerd binnen de TunnelAlliantie. Samen met Prorail en drie andere marktpartijen vormt Heijmans de TunnelAlliantie. Door te werken volgens standaard processen en vaste betrouwbare teams wil ProRail de kwaliteit en prijszekerheid voor onderdoorgangen verhogen.