Bouw deelplan 4A Het Plein van Leiden van start

Het plan bestaat uit een supermarkt, winkels, een openbare parkeergarage, huur- en koopwoningen en een openbaar dakpark.

29 augustus 2016

Heijmans is gestart met de bouw van deelplan 4A van Het Plein van Leiden, genaamd Het Park. Het plan aan het Kooiplein bestaat uit een Albert Heijn supermarkt van circa 1.900 m², een Gall & Gall slijterij, een openbare parkeergarage, huur- en koopwoningen en een openbaar dakpark. Ook sloot Heijmans een overeenkomst met belegger Duinweide voor de afname van de winkels en 15 huurwoningen. Het Plein van Leiden is een gezamenlijke ontwikkeling van de gemeente Leiden en Kooiplein Leiden CV (Heijmans en woningbouwcorporatie De Sleutels).

Kooiplein-4a-Heijmans.jpg

De openbare parkeergarage bestaat uit 142 parkeerplaatsen. Bovenop de supermarkt en garage, wordt een voor iedereen vrij toegankelijk dakpark gerealiseerd.

Begin 2017 start Heijmans met de verkoop van de naastgelegen 20 grondgebonden koopwoningen. Er komen twee typen beschikbaar. Het Karakterhuis (4 stuks), een royaal drielaags Herenhuis met tuin en 16 Tuinwoningen, bestaande uit twee woonlagen met kap en een achtertuin. Naar verwachting is Het Park eind 2017 gereed.

Deelplan 4A is ontworpen door de bureaus Geurst & Schulze en KCAP (dakpark). Met dit project geeft Duinweide vorm aan haar kernambities om voor haar participanten een hoogwaardige portefeuille met uitstekende supermarkten te verwerven, als ook om een portefeuille van hoogwaardige en courante huurwoningen in de vrije sector op te bouwen.

Fase_kaart_klein.jpg

In 2010 sloot de gemeente Leiden een raamovereenkomst met Kooiplein Leiden CV. Dit was het startsein voor de complete gebiedstransformatie van het Kooiplein en omgeving. Samen wordt een nieuw kloppend hart voor Leiden Noord ontwikkeld. De totale gebiedsontwikkeling van Het Plein van Leiden zal naar verwachting in 2020 voltooid zijn.

Dit project past in de strategie van Heijmans om in te zetten op zijn kracht als binnenstedelijk gebiedsontwikkelaar en de versterking van binnensteden.