Bouw 268 woningen Admiraliteitslaan afgerond

15 juli 2016

Heijmans heeft de bouw van het laatste flatgebouw en daarmee het project aan de Admiraliteitslaan in ’s-Hertogenbosch afgerond. Sinds 2011 realiseerde Heijmans er in opdracht van BrabantWonen vier nieuwe flats met in totaal 268 woningen.

In de wijk de Kruiskamp speelden problemen op het gebied van leefbaarheid en vergrijzing. Zo was er vraag naar meerdere woningtypen om de wijk aantrekkelijker te maken. In antwoord daarop werden vier flats aan de Admiraliteitslaan vervangen door complete nieuwbouw. De nieuwe flatgebouwen bestaan uit sociale huurappartementen voor verschillende doelgroepen en in diverse prijsklassen.

Admiraliteitslaan-Heijmans-BrabantWonen-3.jpg

De nieuwe appartementen aan de Admiraliteitslaan zijn voorzien van zonnepanelen.

Admiraliteitslaan-Heijmans-BrabantWonen-13.jpg

De flats vallen op door hun statige uiterlijk. De naar binnen liggende balkons en galerijen creƫren een traditioneel en bijna tijdloos beeld.

Bij de bouw is gekeken naar de toekomst en dus veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Alle appartementen zijn voorzien van extra isolerend glas, er liggen zonnepanelen op de daken en er is in de meeste gevallen een WKO (Warmte-Koude-Opslag)-installatie gerealiseerd. Daarmee is het energielabel van F naar A gebracht.

En zo heeft het vernieuwingsplan geresulteerd in toekomstbestendige woningen voor alle leeftijden en gezinssamenstellingen in de wijk in ’s-Hertogenbosch West.