Dienst Justitiële Inrichting laat installaties onderhouden door Heijmans

27 oktober 2015

Heijmans gaat in opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf een transitiefase en het beheer en onderhoud verzorgen voor 19 locaties van de Dienst Justitiële Inrichting (DJI). Het contract voor de technische installaties heeft een duur van vier jaar met een mogelijke verlenging van twee maal een jaar. Het contract is 1 september ingegaan, het beheer en onderhoud start op 1 januari 2016.

De transitiefase bestaat uit het opnemen van de feitelijke situatie van alle locaties, het uitvoeren van een conditiemeting en het opstellen van een kwaliteitsplan. Het onderhoud dat in januari start bestaat uit het uitvoeren van preventief onderhoud, het verhelpen van storingen, actueel houden van het kwaliteitsplan en het uitvoeren van bijkomende werkzaamheden zoals bijvoorbeeld het vervangen van installaties en het leveren en actueel houden van een vervangingsplanning. Dit alles volgens vigerende wet- en regelgeving.

De opdracht is gegund op basis van het plan van aanpak en de prijs. De opdracht betreft ruim 175.000 m2 verdeeld over locaties in Zwolle, Almelo, Zutphen, Balkbrug, Utrecht, Zeist, Nieuwegein en Nieuwersluis.