8 x in actie voor de omgeving

Omleidingen, onduidelijke borden en bergen zand in je straat: een bouwplaats in je omgeving is niet altijd plezierig. Daarom organiseren de omgevingsmanagers van Heijmans ook acties die omwonenden en passanten een glimlach bezorgen. De leukste op een rij. 

12 december 2017

1. Met de deur in huis

Om het werk, maar bovenal het zand buiten te houden, delen diverse omgevingsmanagers van Heijmans regelmatig deurmatten uit bij omwonenden en ondernemers die rond de bouwplaats wonen. Ludiek én praktisch!

Deurmat.jpg

2. Goed verlicht

Tijdens de aanleg van de N23-Westfrisiaweg vestigde omgevingsmanager Dietske Sassen samen met haar collega’s de aandacht op de tijdelijke omleiding voor fietsers door gratis fietsverlichting uit te delen. En natuurlijk kregen de fietsers ook voorlichting hoe rekening te houden met het bouwverkeer.

lampjes-kids.png

3. Acrobatische bouwvakkers

Samen met Cultuurfonds Leiden zette Heijmans een cultuurprogramma op om de belangrijkste mijlpalen van ons project Het Plein van Leiden te vieren met de omwonenden. Een van de events was een festival met theatergroep Gajes, waar acrobatische bouwvakkers, rondvliegende stenen en acteurs op stelten de revue passeerden.

Plein van Leiden.jpg

4. Tunnel- en keukentafelgesprekken

Echt invloed hebben bewoners vaak niet op het bouwproject, wel bij de herinrichting van de A27/A1. Omgevingsmanager Robert van den Dijssel werkt samen met collega’s Anouk Boersen en Marieke Versteeg aan een inspraakproces voor de inrichting van drie onderdoorgangen van deze rijksweg. Deze vormen de entree van de dorpen langs de A27. Bewoners bepalen samen met gemeente, Rijkswaterstaat en 3Angle hoe die onderdoorgangen eruit zullen zien.

5. Strak aan de bak

Op nationale Burendag nodigde het Heijmans-team dat aan de N23 werkte, omwonenden uit die ‘strak aan de bak’ wonen. Na een verrassingsontbijt heel vroeg in de morgen, bezochten de bewoners onder begeleiding van omgevingsmanager Wouter de Noo het bouwterrein voor een uitgebreide rondleiding.

Ontbijt Strak aan de bak.jpg
verkeersbord Zwaagdijk N23 vierkant.jpg

6. Speelse borden

Rondom de werkzaamheden aan de N23-Westfrisiaweg is er gediscussieerd over de hoeveelheid autoverkeer op de Zwaagdijk. Een goede omleiding is natuurlijk belangrijk, maar waarom niet eens een andere bewegwijzering? Bouwplaatsmanager Pieter Spruit zette samen met collega’s een ludieke tekst op een verkeersbord.

7. Openhaardhout cadeau

Op de N516 in Zaandam trok omgevingsmanager Wouter de Noo bewoners en andere belanghebbenden naar de nieuwsbrief, door elke aanmelding te belonen met een zak haardhout. Het gerooide hout voor de verbreding van de weg kreeg zo een goede bestemming.

8. Veilig werken voor én door de omgeving

Schoolgaande kinderen zijn zich niet altijd bewust van het ‘logge’ karakter van een vrachtwagen. Daarom biedt Heijmans regelmatig dodehoeklessen aan voor omliggende basisscholen van zowel grote als kleinschalige projecten van Heijmans.

dodehoek.jpg

Blijf uit de dode hoek!