Skip to content
PARKHAVEN MASTERPLAN_DAG TOTAALBEELD

Groen licht voor 650 appartementen nabij Euromast

9 februari 2023, 10:00

De realisatie van 650 nieuwe appartementen nabij de Euromast is een stap dichterbij gekomen nu de gemeenteraad van Rotterdam akkoord is gegaan met het bestemmingsplan ParkHaven010. Vanuit de Ontwikkelcombinatie ParkHaven gaan Heijmans en TBI-ondernemingen ERA Contour en J.P. van Eesteren de 650 appartementen bouwen, verdeeld over acht gebouwen.

Van de woningen is 20% sociaal segment, 30% middensegment, 30% hoger segment en 20% topsegment. De Parkhaven zal veranderen van een stenig gebied in een groene en aangename kade. Een plek met winkels, horeca, kleine kantoren en appartementen. Auto’s staan niet langer geparkeerd op straat, maar in twee ondergrondse parkeergarages. Ook komen er bijna 2.500 fietsparkeerplaatsen. Van de Coolhaven via Little C naar de Parkhaven ontstaat zo een groen stedelijk gebied.

Natuurinclusief bouwen

ParkHaven010 wordt natuurinclusief ontwikkeld. Dit betekent dat de beplanting rond de gebouwen gevarieerd wordt en bijdraagt aan de stadsecologie. In het gebied wordt bewust ruimte gecreëerd voor biodiversiteit, zodat er meer planten- en dierensoorten kunnen leven. Op straat komt veel groen en de gebouwen krijgen groene gevels en daken. Het uitgangspunt is om zoveel mogelijk groen en bomen te behouden of te herplanten. Het groen dat plaats moet maken voor ParkHaven010 wordt gecompenseerd. Er komen meer bomen terug dan er worden gekapt.

Aan de slag met de planontwikkeling

Vanaf nu gaat de Ontwikkelcombinatie ParkHaven samen met de gemeente Rotterdam volop aan de slag met de planontwikkeling en de voorbereiding om de locatie bouwrijp te maken. De verwachting is dat de verkoop in de tweede helft van 2024 van start gaat. Geïnteresseerden die in ParkHaven010 willen wonen of ondernemen, kunnen zich nu al inschrijven op parkhaven010.nl.