500e sleutel voor Heijmans Huismerk

6 november 2015

Heijmans heeft het 500e Heijmans Huismerk huis opgeleverd aan de Karel de Grotelaan in de Airey-wijk Genderdal in Eindhoven. Voor woningcorporatie Woonbedrijf bouwde Heijmans 14 huurhuizen voor ‘Groene Huurders’ met een duurzame woon- en leefambitie. Heijmans Huismerk biedt door standaardisatie in het ontwerp- en bouwproces antwoord op de behoefte naar betaalbare en kwalitatieve huurhuizen. Heijmans Huismerk is het concepthuis voor de huurmarkt binnen het Heijmans Woon Concept.

Karel-de-Grote-Laan-3.jpg

De huizen zijn voorzien van een dakvullend zonnestroomsysteem van AERspire dat er strak uitziet en reguliere dakbedekkingen overbodig maakt.

Laura van Mierlo, districtsmanager Gestel bij Woonbedrijf:

“Het heeft ons als Woonbedrijf verrast hoeveel maatwerk er mogelijk is binnen het Heijmans Huismerk concept. Alle bewonerswensen, die de toekomstige bewoners van deze woningen hadden ingebracht voor dit project, hebben we kunnen realiseren. We zijn dan ook bijzonder trots op het mooie eindresultaat!”

Heijmans Woon Concept

Het Heijmans Woon Concept kent een conceptmatige aanpak, waarmee huizen voor de huur- en koopmarkt steeds beter, sneller, betaalbaarder en klantgerichter worden ontwikkeld en gebouwd. Zo voorziet het Heijmans Huismerk in goede, betaalbare en waardevaste huizen voor beleggers en corporaties. Heijmans Wenswonen is er voor kopers, waarbij het accent meer ligt op comfort, beleving en keuze-opties. Heijmans startte het eerste concepthuis-project in 2012 voor Syntrus Achmea Vastgoed in Almere. Momenteel heeft Heijmans circa 950 huizen volgens het Heijmans Woon Concept in voorbereiding, ontwikkeling, dan wel uitvoering.

Karel-de-Grote-Laan-2.jpg

The Natural Step

De bewoners van de 14 huurhuizen kregen tijdens een informatiemiddag op 5 november een tas vol biologische bloembollen, geheel passend bij de duurzame ambities van het project. De huizen hebben een zeer lage energieprestatiecoëfficiënt (EPC) van nagenoeg nul en zijn gebouwd volgens de uitgangspunten van The Natural Step. Het innovatieve dak met de zonnepanelen van AERspire is uitgeroepen tot mooiste zonnestroomproject van Nederland door ENSOC. De informatiemiddag was erop gericht om uitleg te krijgen over de installaties in de huizen, zoals de AERspire zonnepanelen, het ventilatiesysteem en de warmteterugwininstallatie (WTW), met als doel het duurzaam gebruik van de huizen te stimuleren.

Airey-wijk Genderdal

De 14 huurhuizen zijn onderdeel van de herontwikkeling van de Airey-wijk Genderdal, in opdracht van Woonbedrijf. Hier worden verder nog 56 appartementen en 12 kleinere appartementen voor jongvolwassenen met een autisme spectrum stoornis gerealiseerd. De wijk is uitgeroepen tot groene proeftuin om duurzame producten en technieken toe te passen. Heijmans verricht voor de duur van 15 jaar ook het onderhoud aan de huizen en appartementen. In het contract zijn daarom ontwerp, uitvoering, exploitatie en onderhoud optimaal op elkaar afgestemd. De appartementen worden in december 2015 opgeleverd.