37 huurwoningen in Goese Diep

8 november 2016

Heijmans heeft met VolkerWessels onderneming Goossen te Pas Bouw een overeenkomst gesloten voor de afname van kavels binnen de gebiedsontwikkeling Goese Diep in Goes. Goossen te Pas Bouw realiseert hier 37 grondgebonden vrije huurwoningen volgens het MorgenWonen concept. Naar verwachting worden de woningen in mei 2017 opgeleverd. In totaal bestaat het plan uit circa 500 verschillende typen woningen. De complete gebiedsontwikkeling van Goese Diep zal omstreeks 2022 zijn afgerond.

Goes_Houtkade_voorgevels_cam-1 aanpassingen 2-6-16 bijgesneden.jpg

Continuïteit

Goese Diep is een nieuwbouwwijk in de meest dynamische omgeving van Goes, naast land- en waterrecreatiegebied de Hollandsche Hoeve en nabij het centrum van Goes. Met de overeenkomst is de grond door Heijmans overgedragen aan Goossen te Pas Bouw. Hiermee borgen de partners continuïteit in de ontwikkelingen binnen de gestelde kwalitatieve uitgangspunten van het plan Goese Diep. Zo vormen de woningen een waardevolle toevoeging op de bestaande woningen in het middensegment in Goes. MorgenWonen is een woonconcept bedoeld voor grondgebonden huurwoningen, waarbij duurzaamheid, kwaliteit en betaalbaarheid voor bewoners en gebouweigenaren centraal staan. De bouw van de woningen start in december.

Gebiedsontwikkeling Goese Diep

Sinds 2015 werkt Heijmans samen met de Gemeente Goes aan de doorontwikkeling van de gebiedsontwikkeling Goese Diep. De gemeente is verantwoordelijk voor het noordelijke deel van het plangebied. In dit plan zijn circa 150 herenhuizen, watervilla’s op vrije kavels en appartementen opgenomen. Heijmans ontwikkelt en bouwt in totaal 232 woningen ten zuiden van het gebied. Begin september is gestart met de verkoop van de eerste 34 rijwoningen. Hierna realiseert Heijmans nog appartementen, twee-onder-een-kap- en kadewoningen. Eind 2016 gaan de eerste twee-onder-een-kapwoningen in verkoop. Dit project past in de strategie van Heijmans om in te zetten op zijn kracht als gebiedsontwikkelaar.

Meer informatie over Goese Diep