Derde rijstrook beschikbaar op A12 Grijsoord - Ede

20 juni 2016

De weekendafsluiting van de A12 richting Utrecht tussen knooppunt Grijsoord en de aansluiting Wageningen is succesvol verlopen. Heijmans heeft de weg over het gehele tracé verbreed van twee naar drie rijstroken. De werkzaamheden waren een half uur eerder dan gepland gereed, waardoor de weggebruikers sinds vanochtend 4:30u gebruik kunnen maken van drie rijstroken. In de richting Arnhem werd de derde rijstrook reeds op 23 mei opengesteld.

A12VEG.jpg

Sinds vanochtend 4:30u heeft de A12 tussen Grijsoord en Veendendaal drie rijstroken. Beeld: Rijkswaterstaat

Tijdens de weekendafsluiting is het gehele tracé (11 km) geasfalteerd en is het resterende deel van het oude viaduct van de N224 en de tijdelijke landhoofden gesloopt. Ook de werkzaamheden aan de faunatunnel zijn afgerond. De weg heeft ook zijn definitieve belijning gekregen.

Wegverbreding deze zomer gereed

Heijmans verbreedt in opdracht van Rijkswaterstaat de A12 tussen Ede en knooppunt Grijsoord in beide richtingen van 2x2 naar 2x3 rijstroken. Door de wegverbreding verbeteren de doorstroming van het verkeer, de bereikbaarheid van de regio en de verkeersveiligheid. Natuur is een speerpunt binnen het project. Het project is door een slimme planning en innovatief te werken in 16 maanden tijd opgeleverd. Op 2 juli is de gehele wegverbreding gereed. Tot die tijd vinden er nog afrondende werkzaamheden plaats.