22 extra Heijmans ONE's voor Wonen Limburg

3 juni 2016

Wonen Limburg neemt nog eens 22 Heijmans ONE’s af van Heijmans. De Limburgse corporatie gaat de verplaatsbare eenpersoons huizen plaatsen in Panningen en America. De corporatie stelt de verplaatsbare woningen tijdelijk beschikbaar aan mensen die voor een korte periode een woning nodig hebben. Hiermee wordt de huidige, tijdelijke druk op de woningmarkt verlicht. Onlangs kocht Wonen Limburg 30 Heijmans ONE's, waarvan de eerste tien al in Weert zijn neergezet. De overeenkomst voor de koop van nog eens 22 Heijmans ONE’s wordt tijdens de Provada ondertekend op 8 juni.

Plaatsing-Heijmans-ONE-Wonen-Limburg-3.jpg

In het Limburgse Weert zijn afgelopen maand de eerste 10 Heijmans ONE's geplaatst.

Tijdelijke huisvesting

Wonen Limburg zet op dit moment op diverse plekken in Limburg in op tijdelijke huisvesting. Momenteel is er veel vraag naar sociale huurwoningen. De corporatie is zich er echter van bewust dat de vraag in de toekomst gaat veranderen. Ger Peeters, bestuurder van Wonen Limburg: “Dat betekent dat we voorzichtig moeten zijn met wat we op de traditionele manier van woningen bouwen. Bovendien duren die trajecten veel langer. We willen nu direct woningen toevoegen om aan de vraag van nu te kunnen voldoen. Daarom plaatsen we dus op diverse plekken in Limburg tijdelijke, flexibele woonruimte.”

Heijmans-ONE-final-2.jpg
Slideshow-4.jpg

De Heijmans ONE, mede ontworpen door Moodbuilders, is slim ingedeeld en oogt verrassend ruim. Op de begane grond is een woonkamer met vide, keuken en badkamer. Boven bevindt zich een aparte slaapkamer. Bovendien zijn de woningen zeer energiezuinig.