12 Heijmans ONE woningen in gemeente Horst aan de Maas

14 februari 2017

Heijmans heeft in het Limburgse America 12 Heijmans ONE-woningen geplaatst in opdracht van Wonen Limburg. De Limburgse corporatie stelt de verplaatsbare woningen tijdelijk beschikbaar aan mensen die voor een korte periode een woning nodig hebben. Hiermee wordt de huidige, tijdelijke druk op de woningmarkt verlicht. Al eerder plaatste Heijmans in Weert 30 en in Panningen 10 woningen voor de corporatie.

Tijdelijke huisvesting

Wonen Limburg zet op dit moment op diverse plekken in Limburg in op tijdelijke huisvesting. Momenteel is er veel vraag naar sociale huurwoningen. De corporatie is zich er echter van bewust dat de vraag in de toekomst gaat veranderen. Ger Peeters, bestuurder van Wonen Limburg: “Dat betekent dat we voorzichtig moeten zijn met wat we op de traditionele manier van woningen bouwen. Bovendien duren die trajecten veel langer. We willen nu direct woningen toevoegen om aan de vraag van nu te kunnen voldoen. Daarom plaatsen we dus op diverse plekken in Limburg tijdelijke, flexibele woonruimte.”

Heijmans ONE America.jpg

Ook in Noord-Brabant is belangstelling voor de verplaatsbare woningen. Zo werden in september 2016 ook al 6 woningen in Schijndel geplaatst in opdracht van woningcorporatie Huis & Erf.

De Heijmans ONE, mede ontworpen door Moodbuilders, is zeer energiezuinig, slim ingedeeld en oogt verrassend ruim. Op de begane grond is een woonkamer met vide, keuken en badkamer. Boven bevindt zich een aparte slaapkamer.