1.000e Heijmans Huismerk woning opgeleverd

Heijmans Huismerk is een comfortabele, duurzame en betaalbare conceptwoning voor de huursector. 

9 december 2016

Heijmans heeft de 1.000e Heijmans Huismerk woning opgeleverd. De woning is onderdeel van de in totaal 81 eengezinswoningen die we, in opdracht van het CBRE Dutch Residential Fund, bouwen in het gebied de Grauwaart in Leidsche Rijn, Utrecht. Alle 64 woningen van de eerste fase waren ruim voor oplevering verhuurd.

Bianca Hollander, transaction manager, namens CBRE: “We zijn heel trots op het resultaat, waarbij een gevarieerd en speels beeld in gevels en sferen is terug te zien binnen het project. Het is verrassend dat dit grotendeels met één type woonconcept gerealiseerd kon worden, wat bovendien prettig is in de exploitatie.”

06  Huismerk 1000ste    2016-2000px.jpg

De overdracht van de 1.000e Heijmans Huismerk woning werd feestelijk gemarkeerd door het overhandigen van een symbolische sleutel door Maarten van Duijn (r) en Wim Oudendorp (l), directie Heijmans aan Paul Oremus (m), Country Manager Netherlands and Fund Manager DRES CBRE.

Waardevaste woningportefeuille

Heijmans Huismerk is een woonconcept voor de huursector en heeft als doel het bieden van een waardevaste toevoeging aan de woningportefeuille van corporaties en vastgoedbeleggers. Dat wordt onder meer bereikt door snelheid in het ontwikkel- en bouwproces, prijszekerheid en maatwerk binnen een vaste eenheid in plattegronden.

CBRE heeft Heijmans bij de ontwikkeling van dit gebied betrokken om binnen de geldende kaders en het gewenste stedenbouwkundige kwaliteitsniveau een haalbaar nieuwbouwproject te realiseren. Het principe van een conceptwoning, zoals het Heijmans Huismerk, biedt goede mogelijkheden voor dit soort vraagstukken, die voor vastgoedbeleggers en woningcorporaties steeds belangrijker worden.

Maatwerk

De woningen in de Grauwaart zijn deels geïnspireerd op de stijl van 19e eeuwse ‘Singelkwartier’ en kennen een veelheid aan woningtypes, waaronder herenhuizen. Het singelgevoel wordt extra benadrukt door bordessen te creëren voor de entrees van de woningen.

In een tweede fase worden nog zeven grondgebonden woningen en 10 beneden-bovenwoningen gerealiseerd. De oplevering van deze woningen wordt verwacht medio 2017.

Groen stedelijk

De Grauwaart ligt tussen het centrum van Leidsche Rijn en het centrum van Utrecht, vlakbij het treinstation Leidsche Rijn. Op deze locatie komen zowel stedelijkheid en groen samen. De woningen vallen in de vrije sector huurcategorie, interessant voor gezinnen. Hier is grote vraag naar in Utrecht.

Heijmans startte het eerste woonconceptproject in 2012 voor Syntrus Achmea Real Estate and Finance in Almere. Momenteel zijn er circa 800 Heijmans Huismerk woningen in voorbereiding, ontwikkeling, dan wel uitvoering.