Fietspaden, trottoirs, voetgangersgebieden en speelplaatsen zijn er vooral in vele tinten grijs. Maar soms is grijs niet genoeg, dan mag een fietspad schitteren als een sterrenhemel of valt een kind lachend uit de schommel op een vrolijk stralende rubberondergrond. Dat is Fairytrail; een glinsterende ondergrond die de openbare ruimte mooier en veiliger maakt.

Prachtige patronen

Fairytrail staat bekend om de prachtige fluorescerende- en/of glow-in-the-dark patronen. Die ontstaan door speciale, licht reflecterende elementen te verwerken in een rubberen of betonnen ondergrond. Overdag nemen ze licht op, in het donker weerkaatsen ze het licht. Hét voorbeeld is het 600 meter lange Van Gogh-Roosegaarde fietspad tussen Nuenen en Eindhoven, het meest innovatieve en kunstzinnige fietspad van Nederland.

VanGogh-9-1600.jpg

In beton

Uitgevoerd in een betonnen ondergrond is Fairytrail ideaal voor toepassing op pleinen, fietspaden, voetgangersgebieden en wandelpaden. Het gidst fietsers en voetgangers als het ware door schemering en donker en biedt ze zo een unieke beleving. In Capelle aan den IJssel gebeurt dat letterlijk met verspreid liggende Fairytrail tegels die een vijf kilometer lange route door de stad markeren. Op elke tegel staat een QR-code die geïnteresseerden met hun smartphone kunnen scannen voor meer informatie over gemeentelijke plannen in het gebied. Fairytrail wordt prefab geleverd, voldoet aan stroefheidseisen en heeft in vergelijking met traditionele ondergronden na het leggen geen extra onderhoud nodig.

Fairytrail-Heijmans-1.jpg

Valdempende ondergrond

Fairytrail in rubber heeft een valdempende ondergrond gemaakt van PlayTop® rubbergranulaat en gemengd van rubbergranulaat met fluorescerende- en glow-in-the-dark effecten. Het maakt plaatsen waar we bewegen, sporten en spelen veiliger en mooier. Ideaal voor speelplaatsen bij scholen, speeltuinen, voetpaden, sportcomplexen, fietspaden en parken. Het materiaal is naadloos, waterdoorlatend, heeft een lange levensduur en is bijzonder onderhoudsvriendelijk.

Fairytrail
Fairytrail
Fairytrail In praktijk

Ieder patroon mogelijk

De patronen in Fairytrail zijn volledig naar wens in te vullen, elk ontwerp en elke maatvoering is mogelijk. Fairytrail is verkrijgbaar in een glow-in-the-dark uitvoering en in een fluorescerende uitvoering. Overdag bieden de glow-in-the-dark elementen zachte kleurnuances en zijn de fluorescerende elementen herkenbaar aan de sprankelende kleuren. Om de Fairytrail patronen ’s nachts optimaal tot hun recht te laten komen, wordt het beton of de valdempende ondergrond overdag subtiel aangelicht met speciale UV-verlichting.

De voordelen van Fairytrail op een rij:

  • Maakt de omgeving mooier
  • Maakt de omgeving veiliger
  • Gaat lichtvervuiling tegen
  • Geen verstoring van de natuur
  • Lange levensduur
  • Geschikt voor unieke ontwerpen en patronen

Download de factsheet

Factsheet Heijmans Fairytrail_rubber.pdf (671,7 KB)

Factsheet Heijmans FairyTrail.pdf (437,0 KB)