De bouw geldt nou niet bepaald als uitgesproken innovatieve sector, zeker als je het vergelijkt met bijvoorbeeld IT, de voedingsmiddelenindustrie of energiesector. Maar schijn bedriegt.

Want de bouw maakt veel gebruik van innovatie uit andere sectoren en past deze toe in de gebouwen die zij realiseert. Denk aan de integratie van technische systemen in tunnels, langs en boven de weg of in een ziekenhuis. Wifi-bekabeling, signaleringssystemen of data-infrastructuur, allemaal integraal onderdeel van bouwwerken. Zodat je er behaaglijk, veilig en comfortabel kunt werken, wonen, winkelen of je verplaatsen.

In de genen

Heijmans is in 1923 opgericht en wist zich al snel te onderscheiden met innovatieve ideeën. Deze cultuur heeft de afgelopen 90 jaar zijn sporen achtergelaten. Van veiliger asfalt, een woning die je zelf samenstelt tot een snelweg die inspireert. En wie denkt dat het daarmee ophoudt, komt bedrogen uit. Want de kern van innovatie is dat het altijd doorgaat: vernieuwing is altijd nodig om beter, sneller en slimmer te worden. Dat komt goed uit, want dat is precies het vernuft dat we graag toevoegen aan onze producten. Al negentig jaar lang.