Ooit leende je misschien een kopje suiker bij je buren. Nu leen je wat energie. Je eigen energiefabriekje, bestaande uit zonnepanelen, een windmolen en de energie die je uit het riool onttrekt.

En is het net te weinig om te koken, de kinderen in bad te doen én de was te draaien? Dan leen je het toch gewoon? Iedereen kan immers energie opwekken, de technieken zijn voorhanden. Nieuw is echter dat je deze technieken gezamenlijk deelt en zo de capaciteit vergroot.

Nieuwe energie

Het is niet alleen het energiesysteem voor woonwijken dat zo gaat werken. Ook bedrijventerreinen kunnen zelf in hun energievraag voldoen en de restwarmte delen met omliggende bedrijven of huishoudens. Via verschillende proefprojecten test Heijmans deze nieuwe energiesystemen. Met dochter De Brinckgroep voorzien we huishoudens al van slimme meters, zodat je volledig inzicht hebt in je energieverbruik en besparing. En ideeën als Brighthouse zitten technisch zo ingenieus in elkaar dat je huis geen energie meer kost, maar oplevert. Dan heb je altijd energie over, ook voor je buurman.