Techniek is één, maar comfort is iets heel anders. Met de ontwikkeling van de installatietechniek zijn er veel producten op de markt gekomen. Groen, slim, efficiënt, en zo veel meer.

Techniek is één, maar comfort is iets heel anders. Met de ontwikkeling van de installatietechniek zijn er veel producten op de markt gekomen. Groen, slim, efficiënt, en zo veel meer. Toch staat deze techniek niet op zichzelf, want wie kent er niet de veel te warme kantoortuin of oververhitte zolderkamer? Voorbeelden waarin een warmte installatie op het laatste moment wordt aangesloten, terwijl het ontwerp geen rekening hield met de specificaties ervan. Met drastische gevolgen: een hoger ziekteverzuim in het kantoor en een airco op de verder verlaten zolder. 

Denk vooruit

Voorbeelden die laten zien dat techniek pas werkt als je ‘m juist toepast. En dat begint al vroeg. Al in het stedenbouwkundig ontwerp is zonoriëntatie voor ons een issue, net als de lichtinval van een architectonisch ontwerp. Comfortabel wonen, werken of winkelen, begint met een uitgekiend ontwerp. Zodat de uiteindelijke installatie geen optelsom van technieken is, maar een integraal ontwerp.