Welkom bij de Hand van Heijmans. De projecten die je hier vindt, zijn stuk voor stuk bijzonder. Door de manier van denken en (samen)werken. En altijd met bewezen resultaat. Waar de Hand van Heijmans beweegt, is verandering. Hij maakt Nederland leefbaarder en mooier. 


Lange adem, frisse wind

Gebiedsontwikkeling verlangt zeemansgeduld. Ook op Katendrecht in Rotterdam. Geen probleem: Heijmans heeft een lange adem. Kwestie van commitment en continuïteit, ook bij economisch laag tij. In nauwe samenwerking met de gemeente blazen we de havenbuurt nieuw leven in en transformeren we de Fenixloodsen tot nieuwe hotspot. Een frisse wind dankzij placemaking, tijdelijke exploitatie, nieuwe woonconcepten, met cultuur als trekker. 

Een rondje ‘talk of the town’

De ontwikkeling begon in 2000 met kluspanden 16 jaar betrokken: Gemeente, Woonstad en Heijmans Nieuwbouw Laankwartier aan de Maashavenkade Fenix Food Factory: tegenhanger van de Markthal Deliplein leeft op met Zeeuwse Meisjes Tweede leven voor Rotterdamse Fenixloodsen Fenixlofts nieuwe eyecatcher van Katendrecht De Kaap vol goede hoop Van Zeemanskwartier naar levendige woonbuurt