Topsporters doen keer op keer hetzelfde om er maar steeds beter in te worden. Dat principe ligt voor ons ook achter conceptueel bouwen. Ook al is geen enkel project hetzelfde, we kunnen ons wel constant verbeteren door een strak proces te organiseren en te herhalen. Wedstrijden zijn ook nooit hetzelfde.

Doel van conceptueel bouwen is om tijd te besparen, faalkosten te reduceren en continu een hoge kwaliteit te halen. Door niet elk project als uniek te beschouwen, maar te zorgen dat kennis, kunde en ervaring steeds worden benut om een nieuw project beter te doen dan de vorige keer. Dat kan door het ontwerp- en bouwproces te standaardiseren. Daar waar nodig en mogelijk wordt ook met standaard onderdelen gewerkt. Toch is er voldoende ruimte om specifieke wensen te vervullen. Standaardisatie als basis voor maatwerk.

Leveranciers worden co-makers

Bouwen doe je nooit alleen. Voor conceptueel bouwen bij het Heijmans Huismerk (huur) en Heijmans Wenswonen (koop) hebben we een topteam samengesteld. Deze leveranciers zijn co-makers geworden, die met ons aan tafel zitten om het proces en het product te verbeteren. Teamsport in de bouw.

De praktijk

  • Groene Oever Lent (Morph, Heijmans Wenswonen, Heijmans Huismerk)
  • Keijzersveste Pijnacker (Morph, Heijmans Huismerk, Heijmans Wenswonen)
  • Greenpoort Almere (Heijmans Huismerk)
  • Landsmeer (Heijmans Huismerk)