Verfraaien met verlichting. Dat is de kern van City Beautification ofwel lichtarchitectuur. Toch dekt de naam de lading niet helemaal. City Beautification is het verbinden van mensen met hun omgeving. Het hoeft niet per se om een stad of een groot gebied te gaan. Een project kan ook één enkel object betreffen, zoals een karakteristieke kerk of een brug in het landschap. Als er maar veel mensen van kunnen genieten. Dat is de essentie.

City Beautification zet objecten die aandacht verdienen in de schijnwerpers. Met bepaalde kleuren, uitgekiend gebruik van licht of een originele projectie. Het is een kunstige vorm van spelen met verlichting om bijzondere plekken te profileren. De contouren van de gebouwen in een uitgaansgebied verdienen het om belicht te worden. City Beautification echt de kers op de taart. Ons werk is zo zichtbaar voor iedereen; het lichtspel maakt een wezenlijk verschil, dat voel je meteen.

024geldrop led-mw09.jpg

Uitgelicht: Het Heuvelplein in Geldrop.

Centrum in de schijnwerpers

Geslaagde projecten als de spoorzone van Helmond en de Markt in Eersel zijn vanuit een unieke visie op verlichting ontworpen. Ook opvallende plekken in Best zijn in de schijnwerpers gezet om het centrum aantrekkelijker te maken en het imago te verbeteren. Denk aan de kerk en kiosk, gevels, fonteinen, bomen en pleinen. Daarbij komt heel wat meer kijken dan het indraaien van wat lampen. City Beautification is altijd maatwerk. Het behelst alles van advies en ontwerp tot uitvoering, nazorg en onderhoud.

Details doen ertoe

Voor de juiste verlichting is het belangrijk om vooruit te denken. Vooraf wordt met de opdrachtgever en andere stakeholders overlegd om zaken die van invloed kunnen zijn op het ontwerp goed met elkaar af te stemmen. Denk aan het maken van proefopstellingen om de verschillende mogelijkheden van het lichtbeeld te tonen. Maar ook als de definitieve lichtopstelling gemaakt is, houden we de vinger aan de pols. We verrichten dan bijvoorbeeld preventief onderhoud en springen in bij storingen. Of stellen een schijnwerper bij. Zelfs de kleinste afwijking kan een doorn in het oog zijn. De details doen ertoe. Dat zijn de eyecatchers.