Skip to content
Bwoond - Wilgenhof_1
Wilgenhof

Wisselwoningen bieden rust

In opdracht van de Eindhovense woningcorporatie Wooninc. start Heijmans in 2023 met een groot renovatieproject in Wilgenhof. Zo krijgen 153 appartementen en diverse algemene ruimten in het wooncomplex voor senioren en hulpbehoevenden een upgrade. Omdat de woningen in bewoonde staat worden opgeknapt, brengt deze duurzame renovatie onvermijdelijk overlast voor de bewoners met zich mee.

Omdat de mate van zelfstandigheid heel divers is en de zorgbehoevende bewoners een gemiddelde leeftijd hebben van 85 jaar, vraagt de renovatie om een specialistische aanpak. Zowel qua bewonersbegeleiding als in de uitvoering. Via Heijmans B'woond is hiervoor een mooie oplossing bedacht: de bewoners kunnen naar wens tijdelijk in een van de twaalf volledig gestoffeerde en gemeubileerde wisselwoningen verblijven. Een klein aantal senioren wordt vanwege hun grote zorgbehoefte zelfs op één dag naar een kant-en-klare woning verhuisd. Bewoners krijgen daarbij volop inspraak in de planning en uitvoering. Hierdoor blijft het voor hen overzichtelijk.

Voorzieningen

Tijdens het verblijf in de wisselwoning wordt het appartement van de bewoner uitgerust met onder andere een nieuwe keuken, douche en toilet, gevel pui en aanvullende brandwerende voorzieningen. Daarnaast krijgen de algemene ruimten een groen dak, warmtepomp, vloerbedekking en een extra ventilatiesysteem.

Logistiek kunststukje

De renovatie in het centrum van Eindhoven is een logistiek kunststukje. Zowel op de krappe bouwplaats als in het gebouw. Een eigen verticale transportvoorziening aan de buitenzijde van het gebouw moet ervoor zorgen dat bewoners zo min mogelijk overlast hebben van het gebruik van ‘hun’ liften en gangen. Dit bevordert de rust, veiligheid en zekerheid in Wilgenhof.

Neem contact met ons op