Bij Heijmans koppelen we bits en beats om een gezonde leefomgeving te maken. Data uit de dingen die we bouwen helpen ons te verbeteren, verslimmen en verduurzamen. Daarom willen we goed luisteren naar wat wegen, tunnels en huizen ons 'vertellen'.

Help je ons mee luisteren?

Om goed te kunnen luisteren, zijn nu ook software engineers, data scientists en dataspecialisten onze collega's. Zij zijn onmisbaar bij de opgaven waar Heijmans nu voor staat: van duurzamer weggebruik tot energieleverende gebouwen, van slimme huizen tot gezonde werkplekken. Zij vertalen de hartslag van alles wat we bouwen naar begrijpelijke informatie en komen samen met andere expertises binnen Heijmans tot vernieuwende oplossingen.

Bij deze club is altijd plek voor meer verbinders! Ben jij daar een van? Stuur dan een mail naar recruitment@heijmans.nl

Sonificatie Solar Highways
Sonificatie Solar Highways
Sonificatie Solar Highways

Van data naar geluid

Als beton, baksteen, bruggen of musea een hartslag hebben, hoe klinkt die dan? Heijmans vroeg kunstenaar en producer LudoWic onze data om te zetten naar geluid. Dit doet hij door middel van sonificaties. Hij koppelt variabelen uit de data aan eigenschappen van geluid, zoals volume of toonhoogte, en bouwde zo vier elektronische tracks. In die tracks ontdek je patronen en ritmes. Je luistert als het ware naar de 'gezondheid' van de gebouwde omgeving. 

Sonificatie_2.jpg

LudoWic vertaalt data uit de gebouwde omgeving naar beats door middel van sonificaties.

Luister LudoWic op jouw favoriete platform

Op het Amsterdam Dance Event kun je Heijmans Bits and beats live beluisteren: LudoWic draait op 18 oktober in De Kleine Komedie.

Bekijk en luister alle gesonificeerde projecten van Heijmans op de speciale Bits and Beats YouTube-playlist.

Brochure Heijmans Bits and Beats.pdf (3,6 MB)