Denkt u weleens na over efficiënter, gezonder en schoner kantoorbeheer? En zou u zonder grote investering de werkomgeving van uw medewerkers willen optimaliseren? BeSense geeft alle gebruikers van een pand, van gebouwbeheerder tot schoonmaker, inzicht om werkplekken te optimaliseren.

BeSense, waar Heijmans samen met schoonmaakbedrijf CSU en sensorenfabrikant Clickey samen aan werken, is een slim sensorensysteem dat inzicht geeft in de bezetting, benutting en de comfortwaardes van de werkomgeving, waar functionaliteiten als CO2, temperatuur, lichtintensiteit en luchtvochtigheid gemeten worden. Deze right data, die real time wordt verkregen, zorgt ervoor dat gebouwbeheerders hun gebouw slimmer en efficiënter kunnen beheren en tevens kunnen inspelen op het comfort.

Schoonmaak-app

De sensoren van BeSense maken het gehele gebruik van het gebouw inzichtelijk. De sensoren werken draadloos via een LoRa netwerk (dat los staat van het bedrijfsnetwerk) en sturen alle anonieme informatie naar de Cloud. Al deze verzamelde en geanalyseerde informatie is door de gebouwbeheerder in te zien op een online platform.
De verkregen informatie wordt gekoppeld aan de schoonmaakdienstverlening. Via de BeSense schoonmaak-app wordt online informatie gegeven aan de schoonmaker over vervuiling van verschillende ruimtes, toiletten en bureaus. De schoonmaker krijgt zo exacte informatie over taken, planning en looproutes. Dit betekent gerichter, efficiënter en sneller schoonmaken wat op den duur een kostenbesparing oplevert.

BeSense-schoonmaak-tablet.jpg

De schoonmaker krijgt via de app exacte informatie over taken, planning en looproutes.

BeSense heeft toegevoegde waarde voor de gebouwbeheerder, de schoonmaker en de medewerker. Een slim ingerichte, gezonde en prettige werkomgeving zorgt er uiteindelijk voor dat de arbeidsproductiviteit omhoog gaat en het facilitaire proces slimmer en goedkoper wordt ingericht.

Meer dan data verzamelen

Heijmans maakt een belangrijke ontwikkeling door in de wereld van informatiebeheer. Het is essentieel om de digitale mogelijkheden van Internet of Things met big data optimaal in te zetten om bedrijfsprocessen en gebouwbeheer te optimaliseren. BeSense gaat verder dan enkel het verzamelen van data. De kracht zit in het totaalplaatje, slimme systemen koppelen aan mensen en gebruikers. Dit op een creatieve en open manier samen ontwikkelen met partners zorgt ervoor dat BeSense uniek is, zodat we optimaal in kunnen spelen op de wens van onze klant.

BeSense Whitepaper Bezetting&Benutting.pdf (912,5 KB)

BeSense Whitepaper Schoonmaak.pdf (553,5 KB)