De ondergrondse infrastructuur is cruciaal in het dagelijks leven, al realiseren we dit niet altijd. Waterleidingen, gasleidingen, warmteleidingen, telecommunicatiekabels en elektriciteitskabels kunnen niet meer ontbreken. Bij Heijmans bent u aan het juiste adres voor het sleufloos aanbrengen van deze ondergrondse infrastructuur.

De techniek

Horizontaal gestuurd boren - Horizontal Directional Drilling (HDD) is een boortechniek die vanaf het maaiveld wordt uitgevoerd. Een HDD bestaat normaliter uit 3 fases, beginnend met een pilot-boring. Hierbij duwt een boormachine de boorkop door de aarde. Door de hoek van de boorkop te veranderen, sturen we de boorkop met grote precisie naar de gewenste uittrede locatie. Na de pilot-boring vergroot een ‘ruimer’ het gat. Is het boorgat eenmaal op maat, dan wordt de leiding of buis in zijn geheel door het boorgat getrokken.

Biogasleiding-Heineken-Heijmans-16.jpg

Na de pilot-boring vergroot een ‘ruimer’ het gat. Is het boorgat eenmaal op maat, dan wordt de leiding of buis in zijn geheel door het boorgat getrokken.

Boringen op maat

Elke horizontale gestuurde boring vereist specifieke kennis, expertise én materialen. In iedere grondsoort kijken wij samen met u naar de best passende oplossing. Heijmans Boortechnieken brengt leidingen en mantelbuizen aan in diverse materialen, lengtes en diameters afhankelijk van uw situatie. Hierbij kijken onze specialisten naar ecologie, duurzaamheid, veiligheid en uw overige wensen.

Advies voor horizontaal gestuurde boringen

Heijmans Boortechnieken is gespecialiseerd in het aanbrengen van horizontaal gestuurde boringen onder wegen, spoorwegen en waterwegen. Maar ook voor boringen in NGCE verdachte gebieden bent u bij ons aan het juiste adres.

Heijmans beschikt over specifieke vakkennis om u goed te kunnen adviseren. Met een team van zeer ervaren specialisten is elk vraagstuk bij ons in veilige handen. Bovendien hebben wij alles in huis om de werkzaamheden zo te plannen en uit te voeren, dat de hinder en oponthoud uiterst gering zijn. Om de kwaliteit van onze producten en veiligheid van medewerkers en omgeving te kunnen waarborgen, zijn wij VCA, ISO, EP en CKB gecertificeerd.

Wilt u advies over een Horizontaal gestuurde boring? Neem gerust contact met ons op en vraag vrijblijvend een offerte aan.