Gas, water, stroom, stadswarmte, maar ook veilige onderdoorgangen voor fauna worden vaak onder de grond aangelegd door middel van een boring, dit om de bovengrondse infrastructuur als wegen, spoorwegen en waterwegen ongemoeid te laten. Hierdoor wordt ons dagelijks leven zo min mogelijk gehinderd. Een boring biedt voordelen voor veiligheid, omgeving en milieu.

Heijmans als bouwpartner

Iedere klantvraag is uniek en elk project heeft zijn eigen oplossing. Afhankelijk van de klantvraag en de omgevingsfactoren zoeken wij graag naar een passende oplossing vanuit de boor-technieken die wij in huis hebben of zelfs daar buiten.

Met meer dan vijftig jaar aan ervaring en kennis van bodem, ecologie, NGCE, vergunningen en omgevingsmanagement zijn wij in staat om een perfecte invulling te geven aan de klantvraag. Ons team acteert als integrale bouwpartner en kan een project van ideefase omzetten naar een ontwerp inclusief engineering, om daarna verantwoord samen de realisatiefase in te gaan.

Heijmans-Boortechnieken.jpg

Wij staan garant voor een professionele werkwijze, ervaring en vakmanschap.

Ons boormaterieel wordt in eigen huis ontwikkeld, gebouwd en onderhouden. Hierdoor beschikt Heijmans Boortechnieken over een moderne, goed geoutilleerde werkplaats en vakbekwaam personeel. Deze faciliteiten maken het mogelijk elke machine af te stemmen op de specifieke omstandigheden per project. Zijn er tijdens het werk aanpassingen nodig, dan kan de eigen werkplaats direct voor technische ondersteuning zorgen.

Boortechnieken

Heijmans beheerst de volgende boortechnieken:

Horizontaal gestuurd boren - HDD

Avegaarboren - Open Front Techniek (OFT)

Microtunneling - Gesloten Front Techniek (GFT)

Schildboring
Schildboring
Schildboring Processtappen van een hoogwaardige boortechniek

Een greep uit de praktijk