“De uitstoot moet snel omlaag, als we de klimaatdoelen van Parijs willen halen. Er is geen quick fix voor het behalen van deze doelen. Iedereen zal daaraan zijn bijdrage moeten leveren, ook vastgoedeigenaren.” Maarten Nijhoff – Lead Energietransitie

Gedreven door de klimaaturgentie is er méér dan ooit tevoren een breed gedragen besef dat het anders moet. De energietransitie betekent veel voor de gebouwde omgeving. De gebouwen in Nederland gebruiken namelijk veel energie, samen zorgen zij voor 40% van de CO2 uitstoot.

Heijmans Energie Services werkt concreet aan het versnellen van de energietransitie van de gebouwde omgeving. Een toekomst met energieneutrale gebieden, waarbinnen gebouwen energie opwekken, opslaan en uitwisselen met hun omgeving. De transitie naar een energieneutrale gebouwde omgeving is weliswaar niet van de ene op de andere dag gerealiseerd. We zetten onze kennis, kunde en realisatiekracht in om eigenaren, beheerders en gebruikers te helpen hun gebouwen stap voor stap energieneutraal te maken met klantgerichte en laagdrempelige diensten.

Energie Services

Ieder gebouw is uniek en vraagt om persoonlijke aandacht. Met onze pragmatische aanpak dringen wij door tot de haarvaten van het gebouw. Heijmans Energie Services begrijpt wat nodig is om gebouwen toekomstbestendig te maken. Ongemerkt presteren namelijk veel gebouwen in Nederland niet naar behoren, waardoor er veel besparingspotentieel blijft liggen.

De oplossingen van Heijmans Energie Services dragen bij aan het verduurzamen van de bestaande gebouwenvoorraad en helpen je gebouw energie-efficiënter te maken. Wat een gegarandeerde (kosten) besparing oplevert en zorgt dat je gebouw aan de steeds strenger wordende wet- en regelgeving voldoet.

De weg naar energieneutrale gebouwen
De weg naar energieneutrale gebouwen
De weg naar energieneutrale gebouwen

Energielabel C

Op dit moment presteert meer dan de helft van het kantooroppervlak in Nederland slechter dan een energielabel C. Dat moet anders. Vanaf 2023 moet namelijk ieder gebouw minimaal over energielabel C beschikken en in 2030 zelfs over energielabel A. Dit heeft een impact op de verhuurbaarheid van je gebouw. 2023 lijkt ver weg, maar komt snel dichtbij! Benieuwd naar hoe jouw gebouw presteert en hoe je jouw gebouw naar label C of een hogere energie index kunt krijgen?

Energielabel C

Energiemonitoring & -management

Heijmans Energie Services zorgt voor een slimmer en efficiënter beheer van het energieverbruik van je gebouw, waarbij comfort en energiebesparing worden gegarandeerd. Door het monitoren van de energiestromen van je gebouw, verkrijg je inzicht in je energiehuishouding en de werking van je gebouwbeheersysteem. Waarbij gebruik wordt gemaakt van innovatieve plug-and-play sensoren om het energieverbruik op hoofd- en submeterniveau inzichtelijk te maken.

Door de gebouwinstallaties actief te managen en goed op elkaar af te stemmen, levert dit niet alleen een energie- maar ook een kostenbesparing op. Wil jij ook meer inzicht in de energieprestatie en het verbeterpotentieel van je gebouw, weten of je gebouw voldoet aan wet- en regelgeving, én wil je besparen op je energiekosten?

Energiemanagement

Heijmans Energie Services

Energie besparen door het optimaliseren van gebouwinstallaties

WKO Balans

Een Warmte Koude Opslag is een duurzaam systeem, die door middel van warmte en koude opslag in de bodem, de CO2 uitstoot reduceert. Een optimaal presenterend systeem ontstaat door actief beheer. Wat niet alleen zorgt voor een gezond WKO systeem, maar ook energie en -kostenbesparing. Het blijkt dat 70% van de WKO systemen in Nederland onder de maat presteert.

Heijmans Energie Services brengt je WKO in balans zodat het systeem optimaal rendeert en voldoet aan de wet- en regelgeving. Zo is het bijvoorbeeld verplicht om verschillende rapportages met de prestaties van het WKO systeem en het niveau van de bodemkwaliteit bij de provincie aan te leveren. Ook hierin kan Heijmans je bedrijf in zijn geheel ontzorgen. Meer weten?

WKO Balans

Energie-audit en EED-rapportage

Eigenaar van een groot bedrijf? Dan ben je sinds 2015 vanuit de Europese wetgeving (EED-richtlijn) verplicht om elke vier jaar een energie-audit uit te voeren. 2019 is dus wellicht het eerste auditjaar met inzicht in de energiestromen in je gebouwen, een voorstel voor energiebesparende maatregelen en een indicatie van de terugverdientijd.

Heijmans heeft ruime ervaring met de uitvoering van energiebesparende maatregelen, energiemonitoring en energiemanagement. Zo zorgen we voor één aanspreekpunt, organiseren de audit en presenteren in korte tijd een rapportage die je kunt indienen bij de omgevingsdienst van je gemeente. Zo bespaar je snel op energie en kosten, én voorkom je waarschuwingen en/of boetes. Ook krijg je handvatten voor verdere verduurzaming van je bedrijf.

EED-rapportage

Interesse in de diensten van Heijmans Energie Services en wat dit voor jou én je gebouw(en) kan betekenen? We helpen je graag daarbij! Maak een vrijblijvende afspraak om te kijken wat wij voor jou kunnen betekenen.

Maak een afspraak

Uw gegevens