Projecten
< Terug naar projectoverzicht

Woondienstencentrum De Egelantier

Locatie:
Hilversum
< vorige
volgende >
Algemene informatie

Op de locatie De Egelantier wordt de komende jaren een nieuw woondienstencentrum ontwikkeld. In het nieuwe centrum komen naast aanleun- en zorgappartementen, faciliteiten zoals een apotheek, kinderdagverblijf, fysiotherapie, restaurant en huisartspraktijk waar zowel bewoners als buurtbewoners gebruik van kunnen maken. Ook wordt er een ondergrondse parkeergarage gerealiseerd. Om de realisatie van het centrum op de bestaande locatie mogelijk te maken, wordt het oude complex De Egelantier in fases vervangen. 

Binnen het bouwteam neemt Heijmans de verantwoordelijkheid op zich voor het budget, de techniek en de planning van dit project. Hierbij zal Heijmans ook haar BIM-expertise inzetten. BIM staat voor Bouw Informatie Model, een 3D gebouwmodel waarin integraal wordt samengewerkt tussen de verschillende disciplines in de bouwkolom. De architect heeft een BIM gemaakt voor het ontwerp van De Egelantier. Heijmans werkt dit model verder uit tot "As Built" zodat bij oplevering de beheer- en onderhoudsactiviteiten van De Egelantier direct inzichtelijk zijn.

 

Bekijk hier de video van de Egelantier op YouTube: http://youtu.be/YRPcwRgqOAw

Opdrachtgever:
Dudok Wonen
Opdrachtnemer:
Heijmans Woningbouw
Architect:
Molenaar & Van Winden architecten
Programma:
36 verpleegplekken, 42 zorgappartementen, 101 aanleunwoningen. Daarnaast diensten (1400m2) zoals huisartsenpraktijk, kinderdagverblijf, fysiotherapeut en restaurant. Er wordt ook een ondergrondse parkeerplaats gerealiseerd.
Periode:
juni 2011 - november 2014
Datum oplevering:
November 2014
Aanneemsom:
€24.000.000